perjantai 25. syyskuuta 2009

Yökausi on korkattu. Tiistaina kävin korkkaamassa Petzl Ultrani Lehmijärvellä. Suunnistus oli vähän hapuilevaa, mikä nyt ei varsinainen yllätys pitkän yötauon jälkeen ollut. Eilen olikin vuorossa AM-yö Kuusijärvellä. Kyseinen karttahan on yksi huonoimmista millä olen suunnistanut. Ei siis maasto, vaan kartta. Yleensä on totuttu siihen, että harmaalla värillä merkitään avokalliota. Täällä maastossa sillä kuvataan toisinaan myös tiheikköä ja suota. Tämän tiedostaen pidin vauhdin rentona ja kompassikäden valmiina, ja tarkoitus oli käyttää kaikki mahdolliset polkukierrot hyväksi. Kirjottelen vähän matkakertomusta yölliseltä reissulta.

K-1 Kiertoreitinvalinnan ottaminen unohtu heti alkuunsa, kun ryskin tän suoraan. Pienen epävarmuuden jälkeen löysin rastimäen ja rastia edeltävän ison kiven vierestä rastille.

1-2 Seisoin 10sek paikallaan reitinvalintaa miettien, päätin kiertää oikealta. Alun toteutuksessa parantamisen varaa ennen polulle pääsyä, sit oliki helppoa polkujuoksua loppuväli. Kale on latonu kovaa, olin kolmanneks nopein ja jäin 46sek.

2-3 Lyhyt väli suorilla, jyrkänteen vierestä ylös ja sit kompassilla peukut pystyssä, oli sen verran tiukan näkönen piste. Löyty suoraan.

3-4 Pieni pätkä polkua alle, sit tien jälkeen ylös mäkeen. Aika hyvin sain hahmotettua muodot eikä ongelmia ollu.

4-5 Kattelin että kierrän vähän vasemmalta polkua pitkin. Vedin vähän liian jyrkästi vasemmalle, tulin suota pitkin aina tielle asti. Sieltä oliki sit helppo ottaa rasti, mut alkumatkan sähläilyyn merkkautan 45sek virheen.

5-6 Pahan näkönen väli. Meen melkein kävellen ja yritän lukea kaiken, ja lippu halkeaakin ihan mallikkaasti ja pohja-aikaki tuli.

6-7 Toinen lyhyt väli putkeen jossa ei saa polkua alle. Kattelen vähän kivijonoja ja käyrätkin hahmotan jotenkin, rasti on lopulta aika helppo, iso kivi näkyy kauas.

7-8 Alkuun polkua alle, sit suota ja avokallionyppylän päältä taas suolle ja rastille. Helppoa, murjoin tälle välille 18sek pohjat (tosin jögge meni sekunnin kovempaa).

8-9 Lyhyt väli, kesti hetken saada selvää kartasta. Suon reunaa polulle, polkua mäkeen ja sit avokalliosuikaleen jälkeen alas. Lasken kuitenkin liian aikasin, ja pieni koukku tulee. Tajuan tilanteen nopeasti ja jatkan rastille, 15sek virhe.

9-10 Otan parit kävelyaskeleet viivan suuntasesti reitinvalintaa miettiessä, sit päätän heittää alas ja oikeelta ympäri. Ihan hyvä reitti ja lippu halkeaa ilman ongelmia.

10-11 Lähtösuunta vähän heikko, ja korjaan turhan myöhään. Jonkun verran sekunteja menee hukkaan mut ei yöllä kaikkia pikku virheitä tarvi laskea. Rastia edeltävässä tiheikössä meinaa uskoa loppua, mut sieltä se lippu tulee sit kuitenkin vastaan.

11-12 Tosi epävarmaa menoa, en oikeen tiedä mitä pitäis lukea. Lopulta saan kiinni viivan oikeelta puolelta ja jatkan lipulle. 30sek virhettä.

12-13 Polkua tielle asti, sitä vähän matkaa vasemmalle ja polkua ylös, sit polun risteyksestä suoraan ison polun kautta lipulle. Ei virhettä, mut leimaa ei näköjään tarttunu mukaan, ja tarkistuslipuke oli tietenkin tippunu matkan varrella.

13-14 Järven pään kautta polkua alle, tien jälkeen polkua ylös mäkeen mutkaan asti, josta suorilla. Isot kivet näkyy matkan varrella ja lippu löytyy vaivattomasti, vaikka rastijyrkänne onkin tiheän suon vieressä piilossa.

14-15 Tää ois pitäny mennä vasemman kautta korkeimpia kohtia hyödyntäen. Nyt lähin ryskimään suoraan, enkä saanu kartasta tai poluista mitään tolkkua. 2,5min tuli tuhlattua ylimäärästä aikaa ennen kuin pääsin pukille (leimaamaan).

15-16 Tielle ja sieltä polkua pitkin rastille.

16-M Pohkeet löi kramppiin, oli jo pieniä tuntemuksia aiemminkin mut nyt iski kunnolla päälle.

Virhettä tuli siis nelisen minuuttia, ja siitä tokavikalle 2,5min. Kolmanneks vikalla, n. 1km ennen maalia olin melkein 30sek Oskua edellä kiinni voitossa, ja ulkopuolisista Jögge oli mua vaan 9sek edellä. Olis ollu siis ihan hyvä juoksu ilman tota isoa koukkua. Hylsy siis tuli, vaikka kaikki rastit oikeessa järjestyksessä leimasinkin. Ei auta selittelyt vaikka Stumbe oli todistajana leimaamisen tapahtuessa. No, onneks näin kävi nyt eikä ens viikolla. Täytyy vaan toivoa ettei emitissä oo mitään häikkää. SM-yössä pitää varmaan jotenkin teipata tarkistuslippu kiinni, ettei vastaavaa käy. Noi tarkistuslipukkeet on kyl aika lailla yhtä tyhjän kanssa, sillon harvoin kun muistan sen ottaa, nii lähes aina se tippuu. Voiskohan niitä jotenkin kehitellä, ei siit paljoa hyötyä oo jos sitä ei maaliin asti saa tuotua mukanaan.

3 kommenttia:

 1. Kartta ois kiva fiitseri

  VastaaPoista
 2. joo, kahtellaan jos sais viikonloppuna sen lisättyä. Vois jatkossa koittaa muutenkin laittaa karttoja näkyviin jostain reeneistä/kisoista.

  VastaaPoista
 3. Joo se linkki karttaan ois ihan jees.. ainakin jos tarkoitus on, et joku noita matkakertomuksia ihan oikeesti lukiskin.
  Tokihan noita analysointeja on ihan hyvä itteänsäkin varten kirjotella.

  VastaaPoista