sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Kevätyö

Kevätyö meni niin sanotusti päin sitä itteään. Mulla oli taas eilen näköjään samanlainen suunnistuspäivä ku Billnäsissä, ei mitään ajatusta mukana. Tässä jotain ajatuksia matkan varrelta, gps-viiva löytyy kisasivuilta.

K-1 Niityn kulmasta kompassia kattoen ja hyviä ajouria ettien (ei löytyny) oikeeseen mäkeen ja sieltä kiinni. En kuitenkaan rastia lähestyessä kattonu kompassia, ja koukkasin väärän hajonnan kautta.

1-2 Kompassilla rastimäkeä edeltävään pienempään mäkeen, siitä ns. tarkasti rastille. Vedin vähän vasemmalle ja pienen seisoskelun jälkeen näin lipun.

2-3 Uraa pitkin mäen reunaa, josta kapeen tiheikön yli turhaan ylös viivan vasemmalla puolella olevalle pitkulaiselle avokalliomäelle. Siitä skeidan läpi rastimäkeen, pari metriä rastin yläpuolelta ohi ja melkein 100m pitkäks. Pienet ihmettelyt mitä on tullu tehtyä, käännös takas ja takaa tulleitten valot paljasti rastin sijainnin.

3-4 Kompassia kattellen selkiä kiinni aukon yli, ja tietenkin väärälle hajonnalle omaani selkeästi oikealla puolella olevalle. Siitä vielä lisää oikeelle, jonka jälkeen pienet seisoskelut ennen ku tajusin missä oon. Hätäsesti omaa rastia kohti peukut pystyssä, eikä se sieltä vieläkään vastaan tullu. Seisoin kivellä mäen reunassa kunnes Koponen huikkas rastin sijainnin ohi juostessaan.

4-5 Kompassia vilkuillen ja Koposen ja Uzben selkiä kiinni ottaen yleisörastille, joka löyty suoraan:)

5-6 Uus taktiikka käyttöön. Liityin Väreen, Koposen ja Uzben hölkkäletkaan, koska en osannu suunnistaa. Rasti löytyki suoraan, jo toinen putkeen.

6-7 Samassa letkassa edelleen, tiesin kuitenki että on ainaki Villen kanssa eri rasti. Meinasin vetää rastista ohi oikeelta, mut ei päässy kunnon koukkua tulemaan.

7-8 Taas taktiikkaa vaihdettiin. Aattelin juosta karkuun pojilta ku niillä oli eri rasti. Sehän on tunnetusti hyvä taktiikka lyhyelle välille. Lähtösuunta ihan persiistä, kävin hakemassa tuntumaa vihreeraitasesta ku sitä ei muuten tarpeeks saanu alle kisan aikana ja jätkät pääs taas karkuun.

8-9 Pidempi väli, ja onneks suht hyvä näkyvyys nii pysty imuttamaan kaukana edessä olevia selkiä kiinni. Uzben sain tielle kiinni, vaihdettiin koodit ja sehän täsmäs. Rastimäkeen taas ilman mitään suunnitelmaa peukut pystyssä. Pienet ihmettelyt väärässä notkossa rastin oikeella puolella ja sieltä rastille.

9-10 Lyhyt väli. Rastilta lähdön jälkeen sain Koposelle velat maksettua ja kerroin että rasti on takana päin. Tällä välillä jopa suunnistin, eikä virhettä tullu.

10-11 Hirvee puuskutus kuulu takaata, pitkään jouduin MSParman miehen naamaa tuijottamaan ennen ku tunnistin sen Amaks. Rastilta tietä alle hetken matkaa, käsijarru päällä etten vaa joutuis veturimiehen paikalle. Vetämään jouduin kuitenkin, rastin lähellä jouduin vähän seisoskelemaan, jolloin muut meni rastille ja minä perässä.

11-12 Lähettiin Aman kanssa rastimäeltä vähän heikompaa reittiä alas, Ville ja Väre pääs vähän karkuun. Rasti oli helppo ja juoksin jätkät siihen kiinni.

12-13 Viimenen pidempi väli. Muistin että Juuso (K.) sano että kannattaa mennä tietä, mut en menny ku ei muutkaan menny. Aika suoraan puskettiin, rastia ennen taas vähän seisoskelua ja epäröintiä, mut isommalta virheeltä vältyttiin.

13-14 Tiesin taas, että Villellä on eri rasti, menin kuitenki samaa letkaa. Pieni haju oli että mentäis liikaa oikeelle, mut en luottanu itteeni. Siinä vaiheessa ku Villen ja Väreen tokavika näky, pysähdyin ja paikansin itteni. Kävin kuitenki vielä sen kolmannenki hajonnan kattomassa ennen omaani.

14-15-M Loppuun koitin päästä vähän lähemmäs muita, mut eipä siinä enää mitään ollu tehtävissä.

Yllättävän vähällä selvisin ottaen huomioon sen etten oikeestaan suunnistanu kunnolla koko matkan aikana. Ens viikonloppuna sit toivottavasti mennään eri meiningillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti