torstai 14. heinäkuuta 2011

Väliaika

Kolme kisaa takana, kaks edessä. Asetin itselleni tavotteeksi pummata alle 7,5min, eli alle 1.30/päivä. Tällä hetkellä virhesarakkeessa on virhettä noin 4.45, eli vielä on mahdollista pysyä aikatavotteissa. Tosin vielä on yli 16km suunnistettavaa, joten parantaa pitää. Eroa kärkeen on 14.54 ja Axuun 26sek. Kärkeen en nouse, mutta Axun vielä syön. Reitit ekoista kisoista löytyy gepsiseurannasta.

1.Päivä
Homma lähti hyvin käyntiin, ja vitoselle asti etenin ilman virheitä. Siitä lähti pidempi väli, jota en ollu kattonu etukäteen ja jostain syystä en keksiny mitään järkevää reittiä. Väli tuli mentyä tosi hiljaa ja toteutettua huonosti. Myös toinen vähän pidempi väli tuli ryssittyä (9-10), lähin ihan turhaan uraa pitkin pusikon läpi välin lopussa, ja jouduin nousemaan ylimäärästä. Paremmalla suunnittelulla ja toteutuksella olisin ehkä minuutin näistä voinu niistää pois.

2.Päivä
Kymppirastin jälkeiselle juomarastille asti suunnistus oli tosi huonoa. Kolme rastinottovirhettä tein ja reitinvalinnat taas ihan päin sitä itteään. Etenkin välit 2-3, 6-7 ja 8-9 oli reittien osalta epäonnistuneita. Vauhtiakaan en osannut pitää, aina kun koitin juosta kovempaa niin olin turvallani. Ennen 12. rastia Jögge otti kiinni ja siinä tultiin mukana, yhelle rastille pääsin jopa kuittaamaan. Kolmisen minuuttia ois voinu ajasta saada pois.

3.Päivä
Pakollinen paha tuli hoidettua hyväksytysti läpi. Sprinttisuunnistuksettomuuden huomas heti alkuunsa, en saanu kartasta mitään selkoa juostessa. Niinpä valitsin selkeet reitit alkumatkalla. Ekaa kertaa harjulle noustessa (3-4) huomasin paksun aidan kartalta vähän myöhässä, ja aikaa paloi. Myös alastulo sieltä (5-6) meni todella heikosti. Vielä kun rastille tulossa otin kiertoa (en tienny että siitä yhestä muurista sais mennä yli) niin Tode sai siihen minuutilla kiinni. Todella näytti olevan parempi tatsi sprinttiin ja kun jalat oli äärettömän raskaat niin tulin kiltisti messissä loppumatkan. Tokavikalle vielä pieni tötöily. Virhettä kisassa yhteensä arviolta noin 45sek.


Reitinvalinnat on siis ollu ongelmana. Yleensä suomalaisissa maastoissa oon aika hyvin huomannu reitinvalinnat, mut nyt on ollu suuria vaikeuksia heti kun pitäis vähän lähteä viivalta pois. Parina vikana päivänä täytyy koittaa olla näissä tarkempi ja tehdä suunnitelmat huolella.

1 kommentti:

  1. Surkeetahan se näyttäis olevan..ei muuta ku teltta pystyyn ja lippu salkoon:))

    VastaaPoista