maanantai 21. kesäkuuta 2010

Juko

Se on siinä. Lauantai-iltana ei nukkumisesta tullut mitään, sehän nyt on sanomattakin selvää kun mut ja Keskisaari laitettiin samaan huoneeseen nukkumaan. 21.30 telkkari päälle ja futismatsin kautta Jukolan seurailuun. Juspo tuli ihan riittävällä iskuetäisyydellä ja sehän oli sanomattakin selvää että Axu hoitaa tossa paikassa hommansa kunnialla, on se sen verran varma viestimies. Antti vetäs aika mielettömän juoksun, ja kovaa itseluottamusta uhkuva Tarmo pääs irti loistavassa paikassa. Tässä vaiheessa alotin verkkailut. Itseluottamus noissa maastoissa suunnistamiseen oli rautainen, eikä ollut minkään näköistä ylimäärästä jännitystä. Tiesin kyllä mitä pitää tehdä, enää piti tehdä se. Ville tuli puomille kaikkensa antaneena, ja pääsin matkaan sijalla 4.

Reitti löytyy GPS-seurannasta, parissa kohtaa tosin gepsi on vähän hyytyny.

K-1 K:lle juostessa yleissilmäys rataan, ja tarkempi katsaus ekoihin väleihin. K:lta polun yli mutaselle uralle, ja siitä nenän vierestä mäkeen. Päätän laskea notkoa pitkin suolle. Tiedän olevani viivan oikealla puolella, mutta mäkeen noustessa en kuitenkaan luota siihen täysin. Huomaan jyrkänteen oikealla puolellani, mutta epähuomiossa katson rastiympyrän reunalla olevan kiven jyrkänteeksi ja luulen nousevani rastille. Mäki ei ole aivan sen muotoinen kuin odotan, mutta käyn kuitenkin ylhäällä katsomassa näkyykö rastia. Ei näy, mutta tiedän heti missä olen ja koukkaan rastille. Täysin turha virhe joka maksaa minuutin. Rastilta lähtiessä näen AngAn Sidorovin nousevan rastille.

1-2 En oikein saa päätettyä mistä menisin, joten menen vaan ja luen kaiken mitä vastaan tulee. Ojan ylityksen jälkeen juutun hetkeksi johonkin puskaan, ja rastimäkeen noustessa Sidorovin selkä näkyy 30m edellä. Vähän lisää vauhtia ja hallitusti rastille.

2-3 Suht suoraan kaikki matkalla tuleva lukien. Sidorov meinaa vetästä vasurista ohi, pysähdyn ja jatkan lipulle.

3-4 Kompassia vilkuillen risteykseen, siitä tien yli ja haistan rastin jo kaukaa. Aleksei tyytyy rauhalliseen vauhtiini.

4-5 Tiheikkö kiertäen rastia edeltävälle nyppylälle, suon kautta kompasilla rastia kohti. Luulen rastia jyrkänteeksi. Näen rastin, mutta sen on niin tasaisella että pysähdyn varmistamaan ja huomaan rastini pistekumpareeksi. Aleksei jatkaa lipulle ja minä perässä.

5-6 Kielletty alue kiertäen ja rastimäkeen hallitusti kompassia käyttäen ja muodot lukien.

6-7 Lyhyt väli, jolla Adamski puskee kovaa takaa ohi.

7-8 Annan Adamskin ottaa vetovastuun, vauhtia on selvästi enemmän kuin alkumatkalla. Tiedän koko ajan missä mennään ja homma on sitä myöten selvä.

8-9 Kierretään vähän oikealta. Nousen mäen päälle Angan ja KR:n juostessa mäen reunaa. Otan taktisen hidastelun välin loppua tarkasti lukien, jotten joudu lähteä vetohommiin tiheikköä ylittäessä. Rastia ennen otan pienen pysähdyksen kun en ihan hahmota rastimäen muotoa ja siitä sitten rastille. Tässä näen myös Lidingön miehen ekaa kertaa.

9-10 Lyhyt helppo väli. Adamski vetää oikealle, Anga ja Lidingö vasemmalle, meikä lipulle.

10-11 Nyt en enää jaksa päästää muita edelle kun oma suunnistus on niin hyvin hallussa. Ekan mäen jälkeen notkoon, jonka jälkeen kompassilla mäkeen ja kohti kohti rastia. Luen matkalta kaiken ja rasti on siellä missä pitääkin. Muita en havaitse, joten päättelen tämän olevan hajontarasti.

11-12 Varon joutumasta tiheikkösuolle. Suon laidasta kumpare, ojan yli, rastia edeltävä kumpare ja lipulle.

12-13 Hetken aikaa arvon reitinvalintaa ja mietin kiertoa. Päätän kuitenkin mennä melko suoraan, kun se on harjoitusmaastoissakin yleensä ollut nopein tie. Ison mäen päällä huomaan Adamskin tulevan oikealta suoraan eteeni. Rastimäkeen noustessa luen kaikki muodot hyvin ja vielä kumpareella rastiympyrän reunalla olen hyvin kartalla. Sitten en enää katso kompassia ja vetäsen liiaksi oikealle. Käyn kurkkaamassa toisen rastin paikan, josta paikannan itseni ja jatkan rastille jossa kamerat jo malttamattomina odottaa. 30sek virhe.

13-14 Päätän ottaa hetkeksi tietä alle. Tiellä katson taakse, eikä muita tule, joten vedän herneen nenään. Lähden tieltä miten sattuu ja kävelen suolla kaatuneita puita ylittäen tietämättä missä olen. Paniikki meinaa iskeä. Tulen mäen reunaan enkä edelleenkään saa kiinni. Jatkan kuitenkin kompassilla eteenpäin hiljalleen yrittäen saada itseni kiinni. Lopulta paikallistan itseni ja koitan rauhoittaa tilanteen. Lippua lähestyessäni metsä on hiljaa ja luulen ryssineeni koko homman. Melkein minuutti siinä varmaan meni ylimäärästä.

14-15 Yritän keskittyä suunnistukseen, mutta enää se ei ole niin helppoa kuin aiemmin. Tästä syystä pysähtelen ja varmistelen paljon, lippu löytyy onneksi ilman ongelmia.

15-16 Alas ja kielletyn alueen reunaan. Olen edelleen hieman sekaisin, ja luulen että tästä lähtee joku lisälenkki vielä. Rastia lähestyessä näen Adamskin leimaavan, ja lopulta tajuan sen olevan tokavika rasti.

16-M Kartta rullalle ja koitan saada KR:n selkää kiinni. Juoksen vikalle sen mitä irtoaa, ja loppusuora onkin sitten aika tuskainen.

Juoksun jälkeen oli aika helpottunut olo, kun luulin jo lopun säätämisessä menettäneeni paljon enemmän aikaa. Virhettä tein liikaa, nuo kolme selkeää virhettä vei noin 2,5min aikaa, joten tyytyväinen en suoritukseeni ole. Ei kai voi pettynytkään olla, kun olin kuitenkin osuuden 5. nopein. Juuri tätä Jukolaa olen odottanut pitkään, ja hehkuttanut näiden maastojen sopivan minulle hyvin, joten hyvä oli etten tuon enempää koukkinut. Neljäs sija on meille erittäin hyvä sija ja fiilis on mahtava. Hienoo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti