torstai 13. toukokuuta 2010

HL

Morjesta pöytään. Tänään huippuliigassa tarjoiltiin uudenlaista kisakonseptia, eli keskarin päälle metsäsprinttiä kartanvaihdon jälkeen. Keskarimaaston karttaa olin edeltävinä päivinä tutkaillu aika hyvin, mut sprinttiosion maastosta ei mitään käryä ollu. Aattelin että metsäsprintti käydään jossain hyväpohjasessa nopeessa maastossa, mut sehän oliki jotai ihan muuta, jotain sellasta mistä itse henkilökohtaisesti en nauttinut pätkääkään. Toki siihen nautittavuuteen vaikutti myös se, että olin sprinttikartan käteen saatuani melkosen hapoilla, eikä mittakaavan vaihto päässäni onnistunut kuin elokuvissa.

Ennen kisaa verkkailessa huomasin, että tänään tulee olemaan tuskasta menoa. Ei oo tuntunu tiomilan ja reiden hajoomisen jälkeen juoksu hyvältä, eikä se sitä ollut tänäänkään. Päätin kuitenkin siirtää ajatuksen siitä pois mielestäni, ja lähteä tekemään hyvää perusduunia. Keskarilla homma oli suurimmaks osaks hyvin hallussa. 11:lle rastille tuli iso kupru, lisäks ajanhukkaa tuli joillain väleillä sujumattomuuden vuoks. Mut tota isompaa koukkua lukuunottamatta oli sellasta ns. hallittua koukkimista, ei vaaraa isoihin virheisiin.

Sprintissä sit meni joka toinen väli ok, joka toinen väli huonommin. Odotin jo ykkösvälistä alkaen että pääsis pois, ajatus ei siis enää toiminu toivottuun malliin. Ajatus oli lähinnä jaloissa, ja siinä pahanolon tunteessa mitä kropassani tunsin. Tasasin välein kattelin taakseni josko Kivelän Masa sieltä tulis tuomaan mut pois, mut ei näkyny, yksin piti jaksaa.

Maaliin selvittyäni aattelin että päivän virheillä ja vauhdilla ero kärkeen tulee olemaan noin 6-7min luokkaa ja sijotus viimesten joukossa. Lopulta sija oli 22. ja eroa kärkeen alle 4min. Virhettä tuli yhteensä noin 2,5min, joten puhtaalla juoksulla ois ollu mahiksia jopa top10:een. Sinänsä turha laskea mihin ilman virheitä pääsis kun ne virheet kuitenki on tehty, mut kyllä se itseluottamusta nostaa kun näkee että hyville sijoille on mahdollisuuksia. Ja vaikkei kulkis, niin ei se vauhti todellisuudessa paljoa eroa siitä kun jos kulkis, se on vaan tuskasempaa menoa. Lisää tuskaa tiedossa sunnuntaina uudenmaan rastipäivien muodossa. Katellaan siel.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti