sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Mennyttä ja vähän tulevaakin

Meikäläisen laskujen mukaan uus kausi alkaa tänään kun marraskuun puolelle siirryttiin. Tällä kertaa uus kausi starttaa flunssasissa merkeissä ilman reeniä, mutta kerkeehän tota vielä tahkoomaan myöhemminkin. Lentsu rupee kuitenki olee jo paremmalla mallilla, joten ehkä huomenna pääsee jo vähän hikoilemaan.

Mennyt kausi ei tuonu oikeestaan mitään. Tärkeimmät kisat meni kaikki huonosti, joitain kohtalaisen hyviä suorituksia tuli jossain pikku kisoissa. Aika vähän niitäkin. Missä meni pieleen, sitä täytyy miettiä. Toisinaan yritystä on ollut ihan liikaa, ja perusvirhe on se, että ajatukset on liikaa jaloissa. Ja myös se, että tavoittelen liian täydellistä suoritusta, heti kun tulee pieni virhe niin homma karkaa lapasesta. Kun ongelmat on tiedossa, vois kuvitella että niitä pystyy jotenkin korjaamaankin. Kattellaan sitä sit ens kaudella onnistuuko. Talven aikana keskitytään taas juoksuvauhdin parantamiseen, sekaan sitten sopivasti ajattelua siitä, miten pää kestää paremmin. Jokohan nyt tulis eka kausi yleisessä sarjassa ilman kevään vammoja? Mutta nää on sitte niitä talven juttuja. Tässä vähän statistiikkaa menneeltä kaudelta:

Reeniä yht. 528h 55min

Marraskuu 41h 35min
Joulukuu 53h 30min
Tammikuu 70h
Helmikuu 53h 30min
Maaliskuu 51h 10min
Huhtikuu 39h
Toukokuu 32h 30min
Kesäkuu 35h 15min
Heinäkuu 45h 30min
Elokuu 51h 55min
Syyskuu 32h 45min
Lokakuu 22h 15min
---------------------------------

PK 70,3 %
VK 13,8 %
Lihaskunto 11,6 %
Pelit 3,3 %
MK 0,9 %
---------------------------------

Juoksu 41 %
Suunnistus 15 %
Pyöräily 12,2 %
Lihaskunto 11,7 %
Hiihto 5,6 %
Juoksutekniikka 4,3 %
Vaellus 4,2 %
Pelit 3,3 %
Vesileikit 2,7 %

Noita lihaskuntoreenejä ja pelejä en oo jaksanu mitenkää erikseen erotella ton kummemmin. Pyöräilystä suurin osa on kuntopyörän sotkemista, jolla oon yrittäny säästellä vähän jalkoja. Kuitenkaan onnistumatta. MK- ja VK-sarakkeet on kans silleen mututuntumalla, koska en käytä sykemittaria. Saattaa olla et MK:ta todellisuudessa on tota enemmän. Eipä niillä mun mielestä niin paljoa väliä oo. Tuli muuten ekaa kertaa yli 500h. Ens vuon sit toivottavasti taas joitakin kymmeniä tunteja lisää. Mut ei sillä määrällä niin väliä oo, se tulee sit siinä kylkiäisenä jos reenit menee suunnitelmien mukaan. Keskitytään olennaiseen, eli yksittäisiin reeneihin. Vähän mietin tossa sellasta pientä muutosta, etten talven liukkailla tee yhtään yli 90min lenkkiä kovalla alustalla. Jos sillä sais vammat pysymään kurissa.

3 kommenttia: