lauantai 25. heinäkuuta 2009

Paimio

Niin ku puhe oli nii tällä viikolla on taas keskitytty reenailuun. Vähän ois voinu kevyemminki kesän reenijakson alottaa, mut eihän sitä malta kun ollaan jo muutenki jälessä aikataulusta. Menetetyt reenitunnit pitää saada kasaan, sehän on selvä. Tänään kävin Paimiossa juoksemassa Varsinais-Suomen rastipäivien ekan kisan. Tän viikon reenisaldo ennen kisaa näytti melkein 12h, ja mukana myös kolme kovaa reeniä. Kulkua en odotellu eikä sitä myöskään näkyny. Jalat oli raskaat ja koordinaatiokykykin vähän sitä sun tätä, turvallani kävin melko monta kertaa. Tarkotus oli siis vetästä käsijarru päällä hyvä reipas reeni. Kahta rastia lukuunottamatta homma menikin suunnitelmien mukaan. Tai no pieniä kauneusvirheitähän tulee aina, joten sanotaan että hyvin meni jos jätetään kutosrastin koukku pois.

K-5 Hyvin hallussa koko ajan, tosin vitosesta meinasin epähuomiossa ajella vasurista ohi. Vitosella toisena, +18sek F. Salmi.

5-6 Alas avosuon laitaan, siitä kompassilla oikeaan suuntaan. Luulen huomaavani kumpareen viivan vasemmalla puolella ennen rastia, mutta ilmeisesti se ei se ollut. Laskeudun jyrkänteen vierestä alas, ja etsin katseellani lippua. Ei näy, joten pysähdyn ja katson ympäristöä. Jyrkänteitä näkyy useampia, eikä ne näytä olevan ollenkaan niin kuin kartan mukaan pitäisi olla. Siinä sitten hetken arvon olisinko vasemmalla vai oikealla, ja lähden oikealle päin. Lopulta tulen kivelle, joka on 75m rastilta etelään. Siitä vihasesti rastille ja leima ruutuun. Tappiota välin nopeimpaan 1.50.

6-15 Tällä pätkällä jään Salmelle 54sek lisää. Takaraivossa painaa kutosen virhe, mutta maltan suunnistaa. Muutamia sekunteja ylimäärästä kuluu siellä täällä, mutta ei mitään kunnon virheitä. Vauhti edelleen sellasta lepposaa.

15-16 Rastille numero 15. tullessani näen edellä lähteneen Luoman Villen selän, ja päätän juosta miehen kiinni. Rastiväliviivan molemmilla puolilla on pieni avokalliokumpare, tullaan oikean puoleisen kautta ja luulen sen olevan vasemman puoleinen. Edessä näkyy avokallionenä, jonka luulen olevan rastia edeltävä kumpare. Nopeasti paikannan itseni ja lähden Villen perään kohti rastia. Tällä 100m välillä turpaan 24sek.

16-M Ei mainittavaa.

Noi kaks virhettä vei siis yhteensä pari minuuttia. Lisäks tuli jotain pientä, mut ei niitä lasketa. Eroa kärkeen 3.18, sitä luokkaa arvelinkin eron olevan kun maaliin pääsin. Radalla oli 18 rastia, joista vaan noille kahelle tuli mainittava virhe. Ihan hyvää suorittamista siis meikän tasoselle suunnistelijalle. Tyytyväinen ei kuitenkaan voi olla, koska nyt piti nimen omaan tehdä sellanen virheetön pintisjuoksu. Se on näköjään ihan sama, juoksenko normaalia kisavauhtia vai sitten käsijarru päällä, virhettä tulee kuitenkin. Ainoa ero on se, että tollasta vauhtia juostessa eroa tulee paljon myös vauhdissa, joten parempi lopputulos tulisi ehkä juoksemalla kovempaa. Mene ja tiedä. Yleensä en kartoista pahemmin valita, mut tänään oli kyllä melko huonolaatunen lappu tarjolla. Suot oli heitetty kartalle vähän miten sattuu, ja just tossa kutosella ku leivoin isosti nii jyrkänteet ei näyttäny maastossa ja kartalla ollenkaan samalta. Ja avokalliokuvauskaan ei kutosen luona kovin hyvä ollu, siinä rastin tasolla ois pitäny myös olla kartassa avokalliota, ainakin sitä maastossa oli. Virhehän olisi tullu vaikka kartta olis ollu siinä kohdassa parempi, koska käyrät kai oli kohillaan ja laskeuduin liian alas. Mutta se ois todennäkösesti ollu pienempi. Nyt riittää valitus, huomenna sitten uudestaan. Saa nähä millasen taktiikan sitä keksis, ku ei toi pintishomma tuottanu toivottua tulosta. Jos vaikka juoksis kovaa ja puhtaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti