perjantai 22. toukokuuta 2009

Siuntion suunnistuspäivä

Eilenhän juostiin Prisma-Rastit, yhteydessä oli myös Huippuliigan toinen osakisa. Niihin karkeloihin ei mulle tietenkään asiaa ollu, vaan sarjaksi arvottiin H21A2. Juoksu on pikku hiljaa ruvennu tuntumaan sellaselta perushyvältä. Eli ei oo mitään isoja eroja kulkupäivän ja huonon päivän välillä, toisin sanoen ei sellasia oikeesti huonoja päiviä oo ollukaan vähään aikaan. Eikä kyllä mitään megakulkuakaan vielä. Lähiaikoinahan mun harjotuspäiväkirjaan on tullu merkintöjä lähinnä VK-sarakkeeseen. Kovia reenejä on tullu tehtyä aiempaa enemmän, kun en penikan takia oo viittiny paljoakaan muita juoksureenejä tehä ja juoksemaan on kuitenkin tehnyt mieli. Tuntuis tuo sopivan mulle aika hyvin, eikä penikkakaan oo valitellu mitään moneen päivään.

Sitten niistä kisoista jotain. Juoksu tuntu verkkaillessa vähän raskaalta, mutta heti kun kartan sain käteen niin fiilis parani. Sundbergin kengät (omat jäi kotiin) pureutu Siuntiolaiseen kallioon ku Sarasen hampaat Big Maciin. Villellä vähän myöhemmin kengät ei enää niin hyvin ottanu käskyjä vastaan, kyllähän nekin väsyy. Pari ekaa lippua halkasin suoraan rennosti edeten, ja kolmonenkin oli siellä missä kartta näytti sen olevan. Harmi vaan ettei koodi täsmänny. Hetken aikaa ihmettelin tilannetta, koska olin varma sijainnistani. Ei menny ku joku 10sek niin huomasin kartan sivusta ratamerkinnän H21A3, ja mun sarjahan oli se A2. Toiset 10sek mietin että mitähän sitä tekis, mutta ku fiilis oli hyvä niin päätin juosta sen radan läpi. Yllättävän hyvin sain pidettyä keskittymisen suunnistuksessa, vaikka tilanne miestä söikin aika lailla. Kolmosen seisoskelun lisäks pieniä virheitä tuli puolisen minuuttia, joten voidaan puhua hyvästä suorituksesta. Eroa huippukuntoseen Esamaan tuli 1.31., siihen aikaan en siis ois päässy. Melko varma oon siitä että otin kartan oikeesta ämpäristä, ja omaa epäilystäni vahvistaa myös se, kun kuulin että samanlaista oli sattunut joillekin muillekin (en tiiä oliko mun sarjassa?). No, sillehän ei enää mitään maha, harmi vaan ettei hyvästä juoksusta jääny käteen oikeestaan mitään.

Aamupäivän kisaa synkistellessä päätin lähteä illalla kokeilemaan Huippuliigan rataa, kun kisapaikallekaan ei täältä Karskogista oo ku joku vajaa kyösti ja jalat huus lisää reeniä. Otin gepsinkin mukaan jotta saa paremmin spekuloitua suoritusta jälkeen päin. GPS-viivan voisin joskus ens viikon puolella laittaa tänne, kun saan garminin muistitikun käsittelyyni. Kisapaikalle tullessa ja alkuverkkaa tehdessä huomasin ilokseni, että rastitkin näyttäisi olevan paikallaan, ainakin vika rasti oli vielä siellä. Ja myöhemmin huomasin muidenkin olevan. Alkuun juoksu tuntu aavistuksen tahmealta, aamupäivän juoksu painoi ennakko-odotusten vastaisesti sittenkin vähän kropassa. Jossain puolen välin hujakoilla rupes juoksu tuntumaan paremmalta, melkeinpä helpolta. Suunnistus toimi samalla tavalla kun aamulla, eikä virhettä tullut kuin vajaa minuutti. Aavistuksen lisää ajanhukkaa tuli rastien lähellä, kun en tajunnut ottaa Axun rastimääritteitä mukaan. Aikaa rataan meni 35.05, eli 3.25 kauemmin kun Terolla. Tyytyväinen täytyy olla, olihan alla kuitenkin jo samanmittanen kisa samana päivänä. Niin ja se täytyy vielä mainita että lähdin liikkeelle suunnilleen siitä kohtaa missä huippuliigan lähtö oli, eli sama baana tuli juostua. Tai itseasiassa pari sekuntia pidempi, kun illalla lähetystä telkkarista katsoessani huomasin juosseeni liian pitkän loppusuoran. Eli kaksi hyvää "kisaa" tuli juostua, mutta kummastakaan ei niitä, ah, niin tärkeitä rankipisteitä tilille tipahda. Kattellaan jos sitten rintissä sattuis oikee kartta käteen. Sen verran huono sprinttimies oon että tavotteena on vaan finaalipaikka, sen kun saa niin finaalissa voi sitten lyödä riskillä kaiken peliin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti