maanantai 4. helmikuuta 2013

Viana do Alentejo, osa1

Ensimmäinen kolmiviikkonen Portugalin elämää takana, toinen mokoma vielä edessä. Alkuvaiheessa kelit oli melko sateisia ja viileitä, viime viikolla päästiin jo nautiskelemaan lämpimämmästä ilmasta ja auringosta. Sääolosuhteillahan ei juurikaan ole väliä reenailuun, mutta näissä maissa vaatteiden kuivatus sisätiloissa on jokseenkin hitaampaa kun kotona, onneks kämpiltä löytyy takka nopeuttamaan tätä ongelmaa.

Harjottelupuolella hommat etenee mallikkaasti. Muutama suunnistusreeni viikkoon ja loput reenit juosten. Tällanen pidempiaikanen reissu on kyllä loistava kun ei tarvi yrittää mättää liian isoja suunnistusmääriä lyhyen ajan sisään, vaan pystyy niidenkin reenien osalta rytmittää harjottelua. Tällä tavalla suunnistusnälkä pysyy hyvänä jokaiseen suunnistuskertaan ja välipäivien ansiosta kerkeää miettiä kehityskohteita paremmin.

Toinen iso plussa pitkässä reissussa on se, että kerkeää myös keskittyä palautumiseen ja ottaa kunnolla kevyitä päiviä. Tällä hetkellä täällä eletään ansaitun lepoviikon alkua, jotta jaksaa sitten taas kaks vikaa viikkoa työstää isommin ja kovempaa. Seuraava kunnon reeni on pitkänmatkan reeni perjantaina, siihen saakka jalat osottaa kattoon niin paljon kun tarve vaatii. Kolmen ekan viikon numerot oli 133km+158km+202km. Riittävästi siis. Nyt täytyykin lähteä kokeilemaan miltä kevyt hölköttely maistuu parinsadan kilsan viikon jälkeen, oletettavasti ei kovin herkältä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti