tiistai 30. lokakuuta 2012

Nuuksio Classic

Näinhän siinä usein tuppaa käymään, että kun jotain etukäteen mainostaa niin ongelmia tulee. Viime viikolla piti siis olla pari yöreeniä sekä lauantaina Nuuksion polkumaraton. Tiistain yöreenissä kaaduin 1-2 välillä, polvi kolahti kallioon melko kivuliaasti ja piti jättää reeni siihen. Keskiviikkona kävelykin oli vielä hankalaa, joten torstaille suunniteltu yöreeni oli jätettävä väliin. Torstai oli vielä juoksuton päivä, mutta perjantaina piti käydä kokeilemassa kestääkö polvi juoksua. 30min lenkki tuntu siltä, että uskalsin lähteä lauantain maratonletkaan mukaan.

Mara lähtikin hyvin liikkeelle, ei tuntunu kipua. Kunnes sitten 2h jälkeen alko polvi vihottelemaan, eka pelkästään alamäissä, ja aika pian myös tasasilla. Juoksu poluilla oli aikamoista varomista koko ajan ja se aiheutti toiseen jalkaan ylimäärästä väsymistä. 3h jälkeen kipu hellitti, mutta energiat alko loppumaan. Vajaa 4h kohilla oli pakko todeta kavereille että nyt on meikäläisen eväät syöty. Garminissa oli matkaa 34,5km ja matkaa maaliin olis ollu vajaa 9km (pari pientä ohiajoa risteyksistä tuli matkalla, joten meiän reitti oli reilu 43km). Kauheesti ei pystyny matkaa keskeytyspaikalta lyhentämään, mutta kuitenki keventämään huomattavasti kun pääsin kulkemaan osan matkaa tietä pitkin. Joku 40km tuli mittariin ja tehokasta aikaa 4h40min. Pääletka tuli reitin kiertäneenä vartin myöhemmin maaliin.

Hieno kokemus oli keskeytyksestä huolimatta. Olis pitäny ajatella tankkauspuolta vähän enemmän, niin olis varmaan selvinny läpi. Edellisinä päivinä juominen jäi turhan vähiin. Ja suurin syy ehkä oli se, että otin ekan geelin vasta 3h kohilla kun energiat jo oli hupenemassa hyvää vauhtia. Ajattelin, että kun aiemmin selvisin vajaa 4h karttalenkistä yhellä geelillä nii ei tää oo pahempi, mutta päivät eivät ole veljiä keskenään. Näistä oppii. Ehkä kuitenki vastaavaa reeniä tulee seuraavan kerran kokeiltua vasta seuraavan kauden päätyttyä, sen verran normireenailu kärsii tällasista ettei kovin usein viitti harrastaa.

Jälkeenpäin "terve polvi" on ollu kipee sekä myös samasta jalasta jalkapohja. Nyt tuntuu polvi paremmalta, mutta jalkapohja ei vielä täydessä kunnossa oo. Tänään kävin kuitenki pienen hölkän kokeilemassa, eikä onneks juostessa tunnu mitään kipuja. Lihakset sen sijaan on edelleen aika tyhjän oloset. Toivottavasti täyttyy ennen lauantain raatojuoksua.

5 kommenttia:

 1. Juurikin näin se homma menee kun treenaa jokseenkin liikaa ja sit paikat ikävä kyllä ei sitten kestäkkään...ja toiseksi tai kolmanneksi on harmi todeta ihan oikeesti Lynx:in tulevaisuudesta, että nykyinen miesten taso taitaa olla varsin vaatimaton isoihin kisoihin, ellei sitten tule pienellä korvauksella jotain tosi kovia vahvistuksia esim. Baltian maista koska muuten Tiomila- ja Jukolan menestykset jäänevät vain haaveiksi...vai onko jonkinmoinen menestys edes seuralla tavoitteena?

  VastaaPoista
 2. Koetko, että 4h karttalenkistä on jotain hyötyä eikä haittaa? Vaikuttaa varsin kuluttavalta toiminnalta.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Ekalle kommentoijalle: Onhan meiän taso vaatimaton jos kovimpiin jengeihin vertaa. Mut meillä on hyvä porukka kasassa ja kaikilla on mahiksia kehittyä vielä, joten kyllä täältä vielä toivottavasti parempia tuloksia tulee:) Toki vahvistukset auttais suurviestimenestyksessä, mutta ne viestit on vaan osa tätä touhua. Ja itse ainakin uskon että me vielä tulevinakin vuosina kammetaan Jukolassa kymppisakkiin, vaikkei vahvistuksia tuliskaan.

  Tokaan kommenttiin: Kyllä koen että on hyötyä. Tulee todella hyvä fiilis;) Ja kyllä, se on kuluttavaa. Sen takia niitä ei kauheesti viitti kisakaudella tehäkkään.

  VastaaPoista
 5. Oikein oivallettu, että joku tähtäin pitää olla harjoittelussa. Kyllä se antaa motivaatiota ja potkua talven pitkille lenkeille kun tietää olevansa hyvässä porukassa kevään Tiomilassa varsinkin jos on jo valittu pitkälle yölle vahva yöjuoksija joka osaa myös kartanlukemisen sekä kolmelle viimmeiselle osuudelle voi heittää omat jannut ihan vaan muiden maailman huippujen kiusaksi ja tuoda ns. pytyn kotiin:)

  VastaaPoista